Odluku o nagradama donio je Izvršni odbor Zajednice na prijedlog Povjerenstva za izbor najboljih sportaša koje je radilo u sastavu: Tomislav Zrinščak, Stjepan Merkaš, Ivica Balagović, Tatjana Tuđa i Saša Kundih.

Nagrade su uručili: Damir Krznar, bivši reprezentativac Hrvatske u nogometu i jedinog Zagorac koji je sa Dinamom pet puta postao prvak Hrvatske i Saša Kundih člana Izvršnog odbora Zajednice i predsjednik Krapinskog športskog saveza.

Za najperspektivniju sportašicu do 14 godina bile su nominirane:

 • Ana Kucelj – skijaško trčanje
 • Antonija Hrgetić – skijaško trčanje i biatlon
 • Laura Jurina – rukomet
 • Tesa Novak – plivanje
 • Jana Burek – atletika

Nagrade su dodijeljene:

–  3. mjestoJana Burek, za šesto mjesto mjesto na prvenstvu Hrvatske u krosu, te za drugo mjesto u Hrvatskoj atletskoj ligi sjever.

2. mjestoAna Kucelj, za osvojeno drugo mjesto u kupu Hrvatske u biatlonu i dva prva mjesta na prvenstvu Hrvatske u skijaškom trčanju.

1. mjestoTesa Novak, za osvojene tri titule viceprvakinje Hrvatske u konkurenciji godinu dana starijih plivačica. Tesa je najperspektivnija hrvatska plivačica 2004. godišta i pobjednica mnogobrojnih mitinga u konkurenciji preko 100 suparnica.

Za najperspektivnijeg sportaša do 14 godina nominirani su bili:

 • Filip Svečnjak – košarka
 • Patrik Ferenčić – kicboxing
 • Oliver Gredičak – ribolov
 • Jura Janković – skijaško trčanje
 • Karlo Kunštek – skijaško trčanje i biatlon
 • Nikola Žeželj – tenis
 • Patrik Kelemen – streličarstvo
 • Niko Vidović – nogomet
 • Nikola Hranić – motocross
 • Vili Sivec – plivanje

Nagrade su dodijeljene:

– 3. mjesto su podijeliliVili Sivec i Nikola Žeželj – Vili je pobjednik dva plivačka Grand prix mitinga u konkurenciji 50 plivača, a Nikola je pobjednik tri otvorena prvenstva na državnoj razini te je 11 tenisač na ranglisti HTS-a.

– 2. mjestoKarlo Kunštek, za osvojena prva mjesta u kupu Hrvatske u biatlonu i na prvenstvu Hrvatske u skijaškom trčanju.

1. mjestoNiko Vidović, za osvojen naslov prvaka Hrvatske u nogometu za pionire. Niko je u završnici proglašen najboljim pionirskim golmanom Hrvatske, nakon čega je prešao u redove prvoligaša Lokomotive.

Za najbolju sportašicu do 18 godina nominirane su bile:

 • Petra Hršak – streljaštvo
 • Dora Kurečić – skijaško trčanje
 • Vinka Kovačić – skijaško trčanje
 • Helena Beljak – savate

Nagrade su dodijeljene:

–  3. mjesto su podijelileHelena Beljak i Petra Hršak – Helena je na svjetskom prvenstvu u savateu osvojila srebrnu medalju, a Petra je osvojila dva treća mjesta na međunarodnim streljačkim turnirima.

2. mjestoDora Kurečić, za osvojena druga mjesta u kupu Hrvatske u biatlonu i na prvenstvu Hrvatske u skijaškom trčanju.

1. mjestoVinka Kovačić za osvojena prva mjesta u kupu Hrvatske u biatlonu i na prvenstvu Hrvatske u skijaškom trčanju.

Za najboljeg sportaša do 18 godina nominirani su bili:

 • Ivan Martinko – košarka
 • Martin Oborovečki – samostrel
 • Ivan Sovec – kickboxing
 • Karlo Hac – wushu
 • Borna Bakran – kuglanje

Nagrade su dodijeljene:

3. mjestoKarlo Hac za osvojene naslove prvaka Hrvatske i Balkana, te osvojeno drugo mjesto na Europskom wushu prvenstvu.

2. mjesto – Borna Bakran, za osvojena dva prva mjesta na kuglačkom prvenstvu Hrvatske te prvog mjesta ekipno na svjetskom prvenstvu u konkurenciji 13 ekipa.

1. mjestoMartin Oborovečki, za osvojeno prvo mjesto u svjetskom kupu i drugo mjesto na svjetskom prvenstvu u disciplini samostrel FIELD.

Priznanja za sportske nade koje nastupaju u klubovima van Županije ove godine su primili:

Paula Herceg, članica Gimnastičkog kuba Dubrava. Paula je osvojila peto mjesto na prvenstvu Hrvatske u konkurenciji 44 gimnastičarke. Uz ovaj uspjeh ostvareni su vrijedni rezultati u kupu Hrvatske te na referentnim memorijalima i turnirima.

Luka Pasariček, Luka je ponikao u krapinskom Zagorcu odakle odlazi u NK Zagreb, pa u Dinamo čiji je i sada član. Uz naslov prvaka Hrvatske, Luka je sa U-17 reprezentacijom Hrvatske izborio četvrtfinale svjetskog nogometnog prvenstva u Čileu.

Drugi set priznanja podijelili su Zorislav Srebrić, legendarni djelatnik hrvatskog nogometa i dopredsjednik Zajednice Stjepan Merkaš Krojf.

Nagradu Fair play za prošlu godinu primio je NK Tondach kao jedina momčad koja u jesenjem dijelu prvenstva nije kažnjena crvenim kartonom.

Priznanja za promociju zagorskog sporta za 2015. godinu dodijeljena su:

Jeleni Brezak, članici Zagorje Adventure teama, za prvo mjesto treking lige u konkurenciji 1224 natjecateljice. Sve utrke na kojima je sudjelovala duže su od 40 kilometara, tako da se njezin uspjeh može uvrstiti u kategoriju ekstremnih sportova.

Editi Marenić, za osvojenu titulu prve pratiteljice miss sporta Hrvatske i uspješan nastup na zimskoj univerzijadi u disciplini slalom. Nogometnom klub Oštrc, za osvojeni županijski kup i plasman u među 32-ije najbolje momčadi u kupu Hrvatske. Oštrc je nakon prvih kola pobijedio trećeligaša Zagorca, zatim županijskog ligaša Gaj, te na međužupanijskoj razini Mosor iz Žrnovnice. Plasman među 32-ije najbolje momčadi u kupu Hrvatske u Zlatar dovodi zagrebački Dinamo. Oštrc je na poluvremenu imao neriješen rezultat sa daleko najboljom momčadi u Državi.

Powerlifting Srele brutal teamu, za osvojenu titulu najbolje ekipe u bench pressu u Hrvatskoj. Naslov najjače bench press ekipe osvojen je u konkurenciji 15 hrvatskih klubova u kojima se natječe 230 natjecatelja. Članica kluba je Ruža Martinić koja je bila svjetska prvakinja i rekorderka, a sada je trostruka prvakinja i rekorderka Hrvatske.

Županijskom školskom športskom savezu, za uzornu organizaciju državnog prvenstva u krosu za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola na kojima se natjecalo oko 450 učenika. Županijski školski športski savez svake godine organizira natjecanja u ukupnom trajanju od 60 dana. Na tim sportskim događanjima sudjeluje oko 400 ekipa sa približno 3300 natjecatelja.

Godišnja priznanja za razvoj sporta dodijeljena su:

Radovanu Borovčaku. Ime i prezime nogometnom svijetu i ne znači puno, ali špicname Šprlja znači sve! Šprlja je, za razliku od svih zagorskih nogometaša, imao obrnutu putanju kretanja. Naime, naši najbolji nogometaši su počeli igrati u zagorskim klubovima pa bi prelazili u zagrebačke. Za razliku od njih Šprlja je počeo igrati igrati u juniorima zagrebačkog Dinama 1971. godine. Tamo se zadržava do 1974. kada odlazi u vojsku nakon čega se vraća u zabočku Mladost gdje igra do 1985. godine. Prve godine igranja zabočki klub osvaja 2. mjesto Zagrebačke zone. Mladost je u tom periodu igrala u Zagrebačkoj zoni, a samo jednu godinu igra u Prvoj zagorskoj ligi gdje je osvojeno 1. mjesto 1984. godine. Nakon osvajanja naslova prvaka uspješno su apsolvirane kvalifikacije te je ostvaren plasman u Zagrebačku regiju. Po završetku aktivnog igranja u četiri je navrata, u periodu od 1988. do 2008., obnašao dužnost tehnika kluba, a isto toliko puta je bio trener podmlatka Mladosti.  Dužnost nogometnog delegata obnašao je od 2001. do 2014. godine. Nakon prestanka igranja za seniorsku momčad igra za veterane 1985. do 2007. kada napušta aktivno igranje zbog zdravstvenih razloga. Bio je među najboljim zagorskim haklerima. Sa različitim sastavima Mladost, te ekipama Pampaluci i Blondi osvaja sve najjače malonogometne turnire u Zagorju, a u Kutiji šibica je dohvatio plasman u osminu finala u konkurenciji skoro 600 ekipa.

– Druga od pet ravnopravnih godišnjih nagrada za razvoj sporta dodijeljena je Arpadu Jakši. Jakša se počeo baviti karateom u Njemačkoj 1977. godine. Po povratku iz Njemačke bavi se budokaiem u zabočkom budokai klubu. Najveće natjecateljske uspjehe postiže  1986. i 1987. godine kada je bio sedmerostruki prvak Jugoslavije. Istih je godina nastupao na europskom prvenstvu u Ateni i na svjetskom prvenstvu u Munchenu. Po osamostaljenju Hrvatske nastupio je u sastavu Hrvatske budokai reprezentacije u Ljubljani. Nakon aktivne sportske karijere posvetio se trenerskom pozivu. Osnivač je Kickboxing kluba Zmaj u Bedekovčini. Pod njegovim vodstvom maleni klub, skromnih uvjeta i proračuna, prerasta u jedan od vodećih kickboxing klubova u Hrvatskoj. Po statistici nacionalnog saveza već treću godinu u nizu KBK Zmaj je najbolji hrvatski klub u disciplini kick lighta. Njegovom zaslugom u klubu su stasali mnogi reprezentativci Hrvatske u kickboxingu.

– Godišnje priznanje za razvoj sporta dodijeljena je Skijaškom klubu Oroslavje. Skijaški klub „Oroslavje“ svoju povijest počinje 1930. godine u sklopu Planinarskog društva „Runolist“ gdje je djelovala skijaška sekcija. Specifičnost u osnivanju i djelovanju ovog kluba je u činjenici da je osnovan u Hrvatskom zagorju gdje je snježni dio godine vrlo kratak, a ipak se ravnopravno natjecao s klubovima kod kojih snijeg potraje i do šest mjeseci godišnje. Prije Drugog svjetskog rata natjecateljskim skijanjem u Oroslavju uspješno su se, uz petnaestak djece, bavili: Željko Bosek, Stjepan Šimunić, Ivan Antolković, Mato Jakopec, Stanko Skušić, Stjepan Zimić, Josip Butina i Josip Krušelj. Poslije Drugog svjetskog rata skijaška sekcija se opet aktivira te se u natjecanja uključuje tridesetak skijaša trkača. Godine 1950. na prvenstvu Hrvatske na Sljemenu Željko Bosek je osvojio naslov prvaka na 18 kilometara, Zvonko Lepčin je treći na 12 kilometara, a Slava Švaljek je bila treća u omladinskoj kategoriji. Klub je u to vrijeme nosi naziv „Tekstilac“. Iste godine Željko Bosek postaje prvak Hrvatske u nordijskoj kombinaciji, a isti uspjeh postiže i štafeta. Godine 1951. štafeta u sastavu Jakopec, Tuđa, Švaljek i Bosek ponavlja prethodni uspjeh na prvenstvu Hrvatske u Delnicama. Naredne godine na prvenstvu Hrvatske u Ravnoj Gori Tuđa osvaja prvo, a Knezić drugo mjesto među starijim omladincima, Pušec je prvi među mlađim omladincima, te Bosek među seniorima. Godine 1954. štafeta je opet najbolja u Hrvatskoj. Nakon pauze od četiri godine naslove prvaka Hrvatske osvajaju Maks Tuđa kod seniora, Petar Gorupec kod omladinaca i Božena Pušec kod omladinki. Šezdesetih godina prošlog stoljeća počinje nova era oroslavskog i hrvatskog skijanja koju obilježavaju braća Čičko. Sedamdesete godine donose smjenu generacija. Stasaju novi skijaški prvaci u seniorskoj i omladinskoj konkurenciji, a u klub trenira oko četrdeset članova. Na prvenstvu Hrvatske u Ravnoj Gori ova generacija osvaja tri naslova prvaka. Prvi u omladinskoj kategoriji bio je Marijan Kovačić, u seniorskoj kategoriji naslov prvaka je osvojio je Dubravko Pišković, a zlatnom medaljom okitila se i štafeta. Srebrnu medalju osvojila je druga štafeta (Albert Kontak, Srećko Posavec i Puhovski), dok su treća mjesta u omladinskim kategorijama osvojili Zdenko Čičko i Robert Jagečić. Nakon odlaska ove generacije dolazi do stagnacije u radu i uspjesima kluba do pojave Ivice Ključarićeka koji postaje reprezentativac Hrvatske u kategoriji starijih dječaka. Novu generaciju predvodi Filip Kontak koji je bio višestruki prvak Hrvatske i državni reprezentativac. Danas je klub uzorno organiziran, ima 113 članova od čega je 30 natjecatelja od kojih su mnogi i večeras primili priznanja za najbolje u svojim kategorijama.

– Godišnja nagrada za razvoj sporta dodijeljena je Saši Tršinskom. Saša je u svijet sporta krenuo prije četrdeset i jednu godinu u zabočkoj Mladosti. Bio je član svih selekcija pa i one uspješne juniorske selekcije iz 80 – tih, kad bi prvenstva završavali na prvom mjestu bez izgubljene utakmice. Po završetku aktivne nogometne karijere u matičnom je klubu radio kao trener. Sportskim stopama oca kreće i kćer imenjakinja, zbog koje otac upisuje i uspješno završava Kineziološki fakultet sa usmjerenjem skijanja. Pod očevim vodstvom Saša pobjeđuje na mnogim međunarodnim FIS utrkama. Na svjetskom prvenstvu u Beaver Creek-u sudjeluje kao glavni trener i serviser kćeri Saše. Kao skijaški trener i serviser sudjeluje na brojnim FIS utrkama, utrkama svjetskog kupa, na svjetskim prvenstvima i na olimpijskim igrama mladih. U hrvatskoj je skijaškoj reprezentaciji radio kao skijaški i kondicijski trener Saše Tršinski i Sofije Novoselić. Bio je trener u Ski klubu Zagreb gdje je radio u natjecateljskom pogonu koji je svake godine brojio preko 50 natjecatelja. Nakon toga dvije godine radi kao voditelj skijaške akademije „Janica i Ivica Kostelić“. Bio je kondicijski trener košarkaša, nogometaša, tenisača i najtrofejnijeg hrvatskog vozača motocrossa Nenada Šipeka. Referentnost Saše kao kondicijskog trenera u punoj mjeri dolazi do izražaja u radu sa  slovenskim vozačima motocrossa. Najuspješniji od njih je bio Klemen Gerčar koji je postao prvak svijeta u motocrossu. Kao trener još uvijek aktivno radi u skijanju i motocrossu.

– Zadnja od pet ravnopravnih nagrada za razvoj sporta dodijeljena je Marijanu Tupeku. Marijan se borilačkim sportovima počeo baviti prije 35 godina u Taekwondo klubu Puntar u Gornjoj Stubici. Već naredne godine osvaja juniorsko prvenstvo bivše države. Od 1985. godine uz redovita natjecanja u klubu preuzima i dužnost trenera koju obnaša do današnjih dana. Iduće godine osvaja treće mjesto na prvenstvu bivše države te stiče zvanje nositelja crnog pojasa. Godine 2000.-ite na Kineziološkom fakultetu stiče diplomu višeg trenera Taekwondoa, nakon čega na istom fakultetu stječe diplomu stručnog specijaliste trenerske struke. Nemoguće je pobrojiti pobjednička postolja koja su ostvarili borci Puntara pod njegovim vodstvom. Marijan je prošle godine stekao zvanje crnog pojasa III dan. Pod njegovim su vodstvom crni pojas zavrijedili: Mihaela Vlahović, Štefica Posarić, Petra Šagud, Maksimilijan Tupek i Filip Sedlar. Dragovoljac je Domovinskog u Specijalnoj policiji gdje je svoja borilačka znanja prenosio na suborce.

Priznanja za životno djelo u sportu dodijeljena su:

Željku Kušanu – Gospodin Kušan se nogometom počeo baviti 1960. godine u Nogometnom klubu Mladost iz Zaboka za koji je u Zagrebačkoj zoni branio do 1971. godine. Od 1971. do 1975. godine branio je za NK Oroteks iz Oroslavja u Regionalnoj ligi Varaždin – Krapina – Čakovec. Godine 1972. nastupio je za amatersku reprezentaciju Hrvatske na utakmici protiv Srbije. U tom periodu bio je na probi u NK Mariboru. Karijeru završava kao golman Oroteksa nakon teške ozljede 1974. godine. Bio je jedan od najboljih golmana svoje generacije te ponajbolji golman u povijesti Mladosti i Oroteksa. Po završetku igračke karijere prihvatio se trenerskog poziva u Rudaru iz Dubrave Zabočke, a nakon toga i u matičnoj Mladosti. Usporedo sa obnašanjem trenerske dužnosti polaže sudački ispit, nakon čega se posvećuje dijeljenju nogometne pravde. Kao istaknuti sudac vrlo brzo preuzima funkciju tajnika sudačke organizacije u Donjoj Stubici. Po osnutku Nogometnog saveza KZŽ biran je za predsjednik Zbora nogometnih sudaca KZŽ. Početkom devedesetih zamrzava sudačke aktivnosti jer je izabran za predsjednika Nogometnog kluba Regeneracija-Mladost. Godine 1994. vraća se suđenju te sudi utakmice 3. HNL, a u isto vrijeme obnaša funkciju dopredsjednika sudačkog odbora. Suditi prestaje 2001. godine od kada obnaša dužnost instruktora – kontrolora. Na toj je dužnosti bio sve do prošle godine. Najviši sudački domet bio je suđenje utakmica druge lige bivše države. Dao je neprocjenjiv doprinos osnutku Zagorske zipke na kojoj je sudio prve tri godine. Posebno je ponosan na nagradu za najbolje organizirani malonogometni turnir u Hrvatskom zagorju. Nagradu za turnir Hum-Lug  1976. uručio mu je legendarni Mladen Delić.

Vladimiru Pavlini  – Vladek je mirisima oktana opčinjen od dječačkih dana, a prvu je utrku vozio prije otprilike pola stoljeća. Prva utrka i odmah prva pobjeda. Nakon te utrke Vlado od svog majstora Novosela kupuje motor Tomos D5, takozvanu specijalku, s kojom se natjecao na utrkama u Oroslavju, Jakovlju i Virovitici. Usporedo sa natjecateljskom aktivnošću radi na organizaciji poznate utrke Oroslavje – Stubičke Toplice – Oroslavje. Nakon završetka škole postaje član Auto moto saveza Hrvatske te stječe natjecateljsku licencu. Po odsluženju vojnog roka uključuje se u rad svih sekcija Auto moto društva gdje radi na organizaciji moto utrka, auto relly-a i skijeringa. Na većini utrka na čijoj je organizaciji radio aktivno je sudjelovao. Zahvaljujući dobroj suradnji s tajnikom AMD Zabok gospodinom Habjancem u Oroslavju je osnovana karting sekcija. Veliku podršku našem Vladeku pružao je Željko Gredičak koji je kasnije u Zagrebu izgradio karting stazu. U periodu od 1974. do 1982. godine bilježi zapažene nastupe na utrkama kartinga za prvenstvo bivše države. Bio je natjecatelj i nositelj organizacije karting utrka u Oroslavju od 1975. do 1978. godine. Po završetku natjecateljske karijere obnašao je dužnost delegata na karting utrkama za prvenstvo Hrvatske. Nositelj je brončane značke AMSH koju je primio za dugogodišnji volonterski rad i promicanje sportske i tehničke kulture. Član je upravnog odbora AMD Oroslavje preko 40 godina, a dužnost tajnika volonterski obnaša skoro 30 godina. Glavni je organizator brzinskih motociklističkih utrka na kružnim stazama za oldtimere koje se u Oroslavju održavaju petnaest godina u kontinuitetu. Član je Hrvatskog motociklističkog saveza sa sudačkom B licencom.

Treći set priznanja uručili su Tomislav Rukavina, bivši nogometni internacionalc i reprezentativac Hrvatske i potpredsjednik Zajednice doktor Ivica Balagović.

Za najbolju žensku ekipu nominirane su bile:

 • Streljačko društvo Veliko Trgovišće
 • Atletska ekipa SD Stubica
 • Rukometni klub Zabok
 • Triatlon klub Hidraulika Kurelja

Nagrade su dodijeljene:

– 3. mjesto – Ženska ekipa Triatlon kluba Hidraulika Kurelja za osvojeno drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske u duatlonu.

– 2. mjesto – Streljačko društvo Veliko Trgovišće za osvojeno 4. mjesto na prvenstvu Hrvatske u konkurenciji 19 ekipa.

– 1. mjesto – Atletska ekipa Sportskog društva Stubica. Atletičarke Stubice nagradu su primile za osvojeno treće mjesto na prvenstvu Hrvatske u planinskom trčanju i treće mjesto u krosu atletske lige sjever.

 

Za najbolju mušku ekipu nominirani su bili:

 • Košarkaški klub Zabok
 • Stolnoteniski klub Zabok
 • ŠRD Jezera (juniori)
 • Atletski klub Rudolf Perešin
 • NK Zagorec Krapina
 • Moto klub Bedekovčina (juniori)
 • Auto klub Zagorje Oroslavje

Nagrade su dodijeljene:

– 3. mjesto – NK Zagorec Krapina za osvojeno drugo mjesto Treće HNL.

– 2. mjesto – Košarkaški klub Zabok za osvojeno drugo mjesto u A1 košarkaškoj ligi te sedmo mjesto u Ligi za prvaka.

– 1. mjesto – Stolnoteniski klub Zabok.  Stolnotenisači Zaboka proglašeni su najboljom momčadi Županije za osvojeno 1. mjesto Druge hrvatske lige. Nakon uspješno odigranih kvalifikacija STK Zabok se je plasirao u Prvu hrvatsku ligu. Na kraju jesenjeg dijela prvenstva zabočki stolnotenisači vodeća su momčad prve lige.

Najboljih sportaša iz ekipnih sportova:

3. mjesto – Marko Trčak, Marko je kapetan NK Oštrc iz Zlatara s kojim je osvojio županijski kup u kojem je najprije pobijeđen trećeligaš Zagorec, zatim Gaj, te na međužupanijskoj razini Mosor iz Žrnovnice.  Plasman među 32-ije najbolje momčadi u kupu za protivnika donosi zagrebački Dinamo s kojim na poluvremenu Markova momčad ima neriješen rezultat. Marko je na skoro svim nabrojanim utakmicama bio strijelac, iako igra u obrambenoj liniji. Bavljenje nogometom nije ga omelo da završi Građevinski fakultet i stekne zvanje diplomiranog inženjera.

2. mjesto Antonio Črnjević, Antonio je najbolji zagorski košarkaš koji je sa svojim klubom osvojio drugo mjesto u A1 košarkaškoj ligi te sedmo mjesto u Ligi za prvaka.

1. mjesto – Denis Cerovec, Denis je nogometno dijete krapinskog Zagorca. Kao talentirani nogometaš odlazi u Zagrebački Dinamo gdje igra do početka seniorske karijere. Nakon toga odlazi u prvoligaša Lokomotivu, pa u Radnik i Goricu. Prošle se je godine Denis opet vratio u krapinski Zagorec. Denis je najbolji igrač Zagorca koji je na kraju jesenjeg dijela prvenstva zauzeo sjajno drugo mjesto Treće HNL.

Najbolji zagorski sportaši koji nastupaju u klubovima van Županije su:

Klara Sedlar – Klara je sa reprezentacijom Hrvatske osvojila peto mjesto na svjetskom juniorskom kuglačkom prvenstvu te drugo mjesto na seniorskim kvalifikacijama za prvenstvo Hrvatske.

Ivan Kovačec, nogometni profesionalac koji je karijeru, nakon Austrije, nastavio u Južnoj Koreji. Nagradu prima kao jedini Zagorac koji je proglašen najboljim igračem Kutije šibica.

Za najbolju sportašicu nominirane su bile:

 • Sunčica Martinec – stolni tenis
 • Ruža Martinić – bench press
 • Mihaela Oborovečki – samostrel
 • Diana Franke – kickboxing
 • Ana Frinčić – skijanje
 • Ela Vrančić – savate

Nagrade su dodijeljene:

– 3. mjesto – Sunčica Martinec, za osvojen naslov veteranske prvakinje hrvatske u konkurenciji 42-ije stolnotenisačice. Iako veteranka, Sunčica se redovito i uspješno natječe za Toplice – Crodux u Prvoj županijskoj ligi.

– 2. mjesto – Diana Franke, za osvojena prva mjesta u Europskom kupu i na prvenstvu Hrvatske u kickboxingu.

– 1. mjesto – Ana Frinčić za osvojen naslov prvakinje Hrvatske u skijaškom trčanju.

Za najboljeg sportaša nominirani su bili:

 • Antonio Črnjević – košarka
 • Luka Cvetko – stolni tenis
 • Matija Lukina – triatlon
 • Dino Čukman – streljaštvo
 • Tomislav Češković – skijanje
 • Dražen Dinjar – atletika
 • Matija Mihalić – streličarstvo
 • Tihomir Kotarski – motociklizam
 • Daro Šamec – automobilizam
 • Luka Lešković – savate
 • Marko Vrbanec – savate

Nagrade su dodijeljene:

– 3. mjesto – podijelili su Dino Čukman i Luka Lešković – Dino je osvojio drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske u gađanju serijskom zračnom puškom, a Luka je zauzeo treće mjesto na savate prvenstvu Europe, a postao je i prvi pro prvak Balkana u povijesti hrvatskog savatea.

– 2. mjesto – Matija Lukina, za osvojena prva mjesta na prvenstvu Hrvatske u sprint i super sprint triatlonu i treće mjesto u olimpijskom triatlonu. Matija je bio sudionik Europskih igara u Bakuu.

– najbolji sportaš naše Županije je – Matija Mihalić. Matija je osvojio dvostruku titulu Državnog prvaka u kategoriji olimpijskog luka, te je osvojio odlično četrnaesto mjesto na Europskim igrama u Bakuu.

« od 3 »